WHITE WATER RAFTING

Bli med på en spektakulær og actionfylt opplevelse i en av sommernorges varmeste elver, Otra!

Rafting på Otra

Rafting er en populær aktivitet hvor man styrer en spesiallaget gummibåt, også kalt «raft», nedover en elv. Derfor kalles det også ofte elverafting. Som regel foregår rafting i gruppe på inntil åtte personer, hvor man har med seg en profesjonell instruktør. Deltakerne er ikledd sikkerhetsutstyr og samarbeider om å bruke årene for å padle og navigere båten nedover elva.

Med TrollAktiv rafter du på elva Otra, som er en unik og mangfoldig elv. Den har mange spennende, utfordrende og morsomme fossestryk. 

Spar penger, book online!

Du sparer kr 50,- pr pers.

Vi anbefaler

Kombinerer denne aktivitet med en hjemmelagt pizza!

Rafting på Evje

White Water Rafting – for de som vil ha action!

Ofte utføres raftingen i elvestryk hvor vannet renner raskt og/eller bratt, såkalt «white water», noe som gir en actionfylt og spektakulær opplevelse.

For yngre deltakere og for dem som ikke er like glad i action, kan man velge rafting i roligere deler av elva. Det gir en mer familievennlig raftingtur (se også egen side for Familierafting).

Når er det best å rafte?

Sørlandsk sommerferie er så mye mer enn de gode dagene på stranda

TrollAktv er en helårs bedrift og tilbyr rafting hver dag, men høysesongen er fra april-oktober. Elven Otra er dam-kontrollert, noen som er en stor fordel i forhold til vannføringen i elva.

Høydepunktet Syrtveitsfossen

Høydepunktet for våre raftingturer er Syrtveitsfossen!

Fossen har en fallhøyde på 8,5 meter og er både et vakkert syn og et populært turmål. Fossen ble tidligere brukt til tømmerfløting, og det ble i den tid bygget store moloer for å lede tømmeret ned de viltre fossestrykene. Dette gjør elvestrekket perfekt for rafting. Se det for deg: Enorme vannmasser, action og sug i magen!

Rafting på elva Otra

Med oss i TrollAktiv padler du på Otra, som er den største elva på Sørlandet

Med sine 245 km renner den hele veien fra Setesdalsheiene i Bykle kommune ned til Kristiansand, hvor den treffer havet. Elva er Norges syvende lengste vassdrag, og byr på mange varierte og spennende utfordringer for rafting.

Det utstyr vi bruker

Ofte stillede spørsmål

 • Våtdrakt
 • Vann- og vindtett jakke
 • Hjelm (CE-godkjent)
 • Redningsvest (CE-godkjent)
 • Lei våtsko 30,- (ikke inkludert)
 • Badetøy eller ullundertøy til å ha under våtdrakten.
 • Joggesko eller lei våtsko hos oss
 • 10kr visst du / dere skal benytte deg / dere av sanitæranleggene
 • Dusjtøy / håndkle
 • Vi holder til 5 km nord for Evje Sentrum og 1 times kjøring nord for Kristiansand. Vår adresse er Syrtveit 4, 4735 Evje. Se veibeskrivelse
 •  
 • Hos TrollAktiv tilbyr vi to typer turer. Begge turene er tilrettelagt for både nybegynnere og mer erfarne. Alle deltakere får nødvendig gjennomgang av sikkerhet og padleteknikk før vi drar ut på tur.

I likhet med andre naturopplevelser, vil været kunne påvirke raftingopplevelsen. Hvis det er en tørr sommer med lite nedbør, vil elva kunne være forholdsvis rolig fordi det er lite vann i omløp. Ved våte somre med mye nedbør kan det bli stor vannføring i elva, noe som gir en mer utfordrende raftingopplevelse.

SJEKK UT VÆR PÅ TROLLAKTIV

I høysesong tilbyr vi kjøp av bilder fra turen.

Hos TrollAktiv bruker vi spesialbygde, selvlensende gummibåter utviklet spesielt for bruk i elv og foss. Raftingflåtene har plass til inntil 8 personer pluss guide i hver båt. Så langt det lar seg gjøre legger vi til rette for at personer i samme gruppe får sitte i samme flåte, ved å tilpasse antall personer i hver enkelt flåte.

Hos TrollAktiv har vi i utgangspunktet ikke aldersgrense på rafting, men benytter heller personens høyde som kriterium. Dette for å sørge for sikkerheten til deltakerne.

Over 140 cm høy = kan delta på alle raftingturer

120 – 140 cm høy = kan delta på familierafting

Barn under 120 cm kan ikke å delta på rafting, av hensyn til sikkerhet.

I likhet med andre naturopplevelser vil rafting kunne involvere en viss risiko. Det er sterke krefter i sving i en elv, og faktorer som vannstand, årstid og vær vil kunne endre forholdene i elva. Derfor er det viktig at man har med seg en erfaren instruktør som kan føre båten på en trygg måte og som kjenner elva og elvestrykene godt.

Hos TrollAktiv følger vi moderne, norske sikkerhetsstandarder og har instruktører med lang erfaring. Derfor kan du være sikker på at det er så trygt som overhodet mulig å rafte med oss. Det er ingen grunn til å være redd for å prøve rafting!

Når du deltar på rafting, får du utdelt CE-godkjent redningsvest. CE-merkingen betyr at redningsvesten oppfyller sikkerhetskravene fra myndighetene. Du får også utlevert sikkerhetsutstyr som våtdrakt, hjelm og vann- og vindtett jakke. Til sammen sørger utstyret for at du er godt sikret før vi drar ut på raftingturen, og det er viktig at alle deltakere benytter utstyret under hele turen.

Før vi går ombord i raftingflåten, får alle som skal delta en orientering i sikkerhet av vår instruktør. Her går vi gjennom ulike momenter for å sikre at alle som deltar er trygge. Det er viktig at alle deltakere følger instruksjonene som blir gitt.

 

I rafting benytter man årer for å navigere raftingflåten nedover elva. Alle i båten samarbeider om å styre raften, og derfor kan man tenke på rafting som en slags lagsport hvor alle får prøve seg. Før gruppen drar ut på elva, gir vår instruktør en gjennomgang av sikkerhetsutstyr og grunnleggende padleteknikk. Slik sørger vi for at alle har et godt grunnlag for padleteknikken før de drar ut i båten. Det er ikke nødvendig å ha erfaring fra før når du skal deltar på raftingtur med oss, og nybegynnere vil få like stor glede av turen som de mer erfarne!

 

Egenerklæring