OM OSS

De første årene av TrollAktiv

TrollAktiv ble etablert i januar 1994 av Tim Davis, tidligere kommandant for det britiske forsvaret. Tim har erfaring som «Adventure Training Specialist Instructor» med baser rundt om i Europa, som alpene i Bayern-området og den norske fjellheimen.

Troll Mountain AS var  begynnelsen på hele eventyret, som startet på Ljosland Fjellstove i fjellbygda Åseral. På vinterstid ble dette utgangspunktet for organiserte skiturer for britiske skiturister i regi av Davis. På sommerstid videreutviklet virksomheten seg med base på Evje, der klatring, rafting & elg og bever safari var en del av tilbudet.

Etablerering av senteret

Dagens senter på Syrtveit 10km nord for Evje sentrum, ble først opprettet i 1996. Gjertrud Forgard, fra Ljosland i Åseral ble med i selskapet fra 1997. Hun etablerte seg fort og viste seg for å være en talentfull raftinginstruktør, samtidig som hun ledet den administrative delen av virksomheten – som er rollen hun har beholdt siden.
Aktivitetene som foregikk sommerstid tok gradvis over, og på begynnelsen av 2000-tallet var Troll Mountain markedsleder innen rafting her til lands. I tillegg utviklet det seg et overnattingstilbud i hovedbygget på Syrtveit. En spire var lagt! Og i dag tilbyr vi hus, større og mindre hytter og leiligheter, lavvoer og campingområder – for venner, familier og skolegrupper som er ute etter et aktivt opphold i naturskjønne omgivelser i Setesdal.

Bygge en merkevare

Viktigheten av markedsføringen på internett ble langt større med årene, noe som presset frem en navnendring. I 2005 ble det enklere, mer søkbare navnet TrollAktiv AS til, og ble tatt i bruk for å ta virksomheten videre inn i ny tid.
I 2010 bygde TrollAktiv en klatrepark rett sør for Evje, som i dag er erstattet med tre nye; én lokalisert på senteret på Syrtveit, én på Tromøya (TrollPark Hove) og én i Sandnes (Skogsprett klatrepark). Rafting har blitt mer og mer populært, samtidig som nye aktiviteter har blitt til. Med dette har vi utviklet oss og skapt arbeidsplasser med stadig behov for ny arbeidskraft i teamet vårt.
Simon Hansen startet i virksomheten i 2008, og bidro med sin brede kompetanse som «IAPA Trainer» som går på opplæring og redning for klatring/klatrepark, samt førstehjelp og elveredning. Simon har siden den gang vært med å utvikle Troll Aktiv videre i en svært positiv retning, og er i dag fungerende daglig leder.  

Med fremtiden i tankene

I januar 2018 kjøpte TrollAktiv landområder av en nærliggende gård. Dette sikret oss areal for fremtidig utvidelse og vekst. Siden da har vi etablert både løyper for Mountain Biking, samt sykkelpark for blant annet BMX og freeriding. Andre områder og aktiviteter som har sprunget ut rundt senteret er Pil & Bue, Laser Tag og Paintball.

Korona årene 2020 og 2021 sørget for mye ledig tid. Tid til å utvikle og bygge aktivitetstilbudet videre. Nye hytter med høyere standard ble bygd, vår italienske pizzarestaurant ble etablert og fritidsområder for våre gjester, slik som sportssimulator, ballbinge og lekeplass ble til. I tillegg har vi også utviklet ideen om et utendørs spa, med sauna og hot tub, for å nevne noe.  

Sikkerhet først - alltid

TrollAktiv AS har helt siden det starten hatt et stort fokus på kvalitetskontroll og sikkerhet. Vi var i 2018 den første virksomheten i Norge med «Adventure Mark» sertifisering. TrollAktiv AS er også aksjonær i den norske sertifiseringsorganisasjonen Varde AS. Gjennom Varde er både Tim og Simon aktive og ikke minst engasjerte i sikkerhetsutviklingen innen den bransjen vi representerer.

Hva gjør TrollAktiv så unik?

Gjennom 28 år har vår filosofi vært veiledende. Sommer som vinter er målet å oppmuntre yngre og eldre til å utvikle selvtillit og teamarbeid gjennom et felles aktivitetseventyr. Vi drar nytte av trær, skog og mark, elv og fjord, snødekte stier og solrike forhold i nedre Setesdal for å skape et eldorado av aktiviteter året rundt.  

Fremtiden styres av historien vår, men vi vil alltid fortsette å være innovative og utvikle produkter som vil tiltrekke gjester fra innland og utland!