Om Oss

De første årene.

Troll Aktiv ble etablert i januar 1994 av Tim Davis, tidligere kommandant for det britiske forsvaret. Tim hadde erfaring som «Adventure Training Specialist Instructor» med baser rundt om i Europa, som alpene i Bayern-området og den norske fjellheimen.
Troll Mountain AS er begynnelsen på det hele, som startet på Ljosland Fjellstove i fjellbygda Åseral. Vinterstid ble dette utgangspunktet for organiserte skiturer for britiske skiturister i regi av Davis. Sommerstid videreutviklet virksomheten med base på Evje, der klatring, safari og rafting var en del av tilbudet.

Etablere et senter.

Dagens senter på Syrtveit 10km nord for Evje sentrum, ble først opprettet i 1996. Gjertrud Forgard, fra Ljosland i Åseral ble med i selskapet fra 1997. Hun etablerte seg fort og viste seg for å være en talentfull raftinginstruktør, samtidig som hun ledet den administrative delen av virksomheten – som er rollen hun har beholdt siden.
Aktivitetene som foregikk sommerstid tok gradvis over, og på begynnelsen av 2000-tallet var Troll Mountain markedsleder innen rafting her til lands. I tillegg utviklet det seg et overnattingstilbud i hovedbygget på Syrtveit. En spire var lagt! Og i dag tilbyr vi hus, større og mindre hytter og leiligheter, lavvoer og campingområder – for venner, familier og skolegrupper som er ute etter et aktivt opphold i naturskjønne omgivelser i Setesdal.

Bygge en merkevare.

Viktigheten av markedsføringen på internett ble langt større med årene, noe som presset frem en navnendring. I 2005 ble det enklere, mer søkbare navnet TrollAktiv AS til og ble tatt i bruk for å ta virksomheten videre inn i ny tid.
I 2010 bygde TrollAktiv en klartepark rett sør for Evje, som i dag er erstattet med tre nye; én lokalisert på senteret på Syrtveit, én på Tromøya (TrollPark Hove) og én i Sandnes (Skogsprett). Rafting har blitt mer og mer populært, samtidig som nye aktiviteter har blitt til. Med dette har vi utviklet oss og skapt arbeidsplasser med stadig behov for ny arbeidskraft i teamet vårt.
Simon Hansen startet i virksomheten i 2008 og bidro med sin brede kompetanse som «IAPA Trainer» som går på opplæring og redning for klatring/klatrepark, samt førstehjelp og elveredning. Simon har siden den gang vært med å utvikle Troll Aktiv videre i en svært positiv retning, og er i dag daglig leder.  

Med fremtiden i tankene.

I januar 2018 kjøpte TrollAktiv områder av en nærliggende gård. Dette sikret oss landområder for fremtidig utvidelse og vekst. Siden da har vi etablert både løyper for Mountain Biking, samt sykkelpark for blant annet BMX og freeriding. Andre områder og aktiviteter som har sprunget ut rundt senteret er Pil & Bue, Laser Tag og Paintball.
Koronaårene 2020 og 2021 sørget for mye ledig tid. Tid til å utvikle og bygge videre. Nye hytter med høyere standard ble bygd, vår italienske pizzarestaurant ble etablert og fritidsområder for våre gjester, slik som sportssimulator, ballbinge og lekeplass ble til. I tillegg har vi også utviklet ideen om et utendørs spa, med sauna og hot tub, for å nevne noe.  

Sikkerhet først.

TrollAktiv har helt siden det hele startet hatt et stort fokus på kvalitetskontroll og sikkerhet. Vi var i 2018 den første virksomheten i Norge med «Adventure Mark» sertifisering. TrollAktiv er også aksjonær i den norske sertifiseringsorganisasjonen Varde AS. Gjennom Varde er både Tim og Simon aktive og ikke minst engasjerte i sikkerhetsutviklingen innen den bransjen vi representerer.

Hva som gjør TrollAktiv unik.

Gjennom 28 år har vår filosofi vært veiledende. Sommer som vinter er målet å oppmuntre yngre og eldre til å utvikle selvtillit og teamarbeid gjennom et felles aktivitetseventyr. Vi drar nytte av trær, skog og mark, elv og fjord, snødekte stier og solrike forhold i nedre Setesdal for å skape et eldorado av aktiviteter året rundt.  

Fremtiden styres av historien vår, men vi vil alltid fortsette å være innovative og utvikle produkter som vil tiltrekke gjester fra innland og utland!

Bestill online eller kontakt TrollAktiv i dag.