Sikkerhet

 • Sikkerhet hos TrollAktiv

  Sikkerhet har alltid vært et viktig tema hos TrollAktiv, vi har bygget oss opp til en solid og trygg aktivitetsbedrift og har rykte på oss for å ta sikkerheten til våre gjester veldig seriøst.

  TrollAktiv er ledende innen utvikling av sikkerhetssystemer for utendørsaktiviteter og i 2016 var vi den første Norske aktivitets leverandør som ble anerkjent med Adventure Mark sertifiseringen.  www.adventuremark.co.uk Adventuremark dekker alle aspekter av den daglige operasjonen, inkludert; kvalifikasjoner, utdanning/kurs, sikkerhet av utstyr, sikkerhet på kjøretøy og brannsikkerhet i forhold til innkvartering. Sikkerhetsprosedyrer for alle aktivitetene, førstehjelpstrening for ansatte, forsikring og kvalitetssikrings tiltak. Norge har ikke noe lignende system, og mange leverandører av skole og familieturer har ikke noe kvalitetstyringssystem på plass, derfor er det viktig at du alltid sjekker at din aktivitets leverandør har de høyeste standardene.

  Førstehjelptrening.

  Når vi arbeider med ungdomsgrupper, vet vi at både støt og blåmerker ofte kan forekomme. Vår jobb er å alltid ha opplært personell og utstyr for å håndtere alle de små ting som kan skje, i tillegg så trener også våre ansatte på å takle mer alvorlige problemer.  Alle våre instruktør må ha et gyldig førstehjelpsertifikat i tillegg til at vi regelmessig kjører øvelser med ulike scenarier. TrollAktiv er leverandør av Wilderness First Aid-kurs. Våre erfaring er at personlige medisinske problemer en langt større risiko enn ulykker som kan oppstå som følge av en aktivitet. Derfor er vi spesielt overvåken med å trene våre instruktører til å håndtere alvorlige medisinske nødssituasjoner. TrollAktiv har en AED (Hjertestarter) på stedet, flere av våre ansatte har høyere nivå “first responder” kvalifikasjoner. Den lokale ambulansetjenesten er nærliggende i tillegg til at vi har lokal legevaktordninger syv dager i uken. Kontroller alltid at din aktivitets leverandør har ansatte med gyldige førstehjelpsertifikater og riktig medisinsk utstyr på hver aktivitet.

  Forsikring og inspeksjoner.

  TrollAktiv er fullt forsikret for alle våre aktiviteter. I tillegg til forsikring kontrolleres vi årlig av brann og helsemyndigheter. Vi anbefaler alle våre gjester å ha egen reiseforsikring når de besøker TrollAktiv.
  Våre zip-linjer og Quick Jump blir årlig inspisert av en uavhengig ERCA-inspektør og Statens jernbaneforetak.

  Instruktører.

  Ledelsen på TrollAktiv er alle profesjonelle frilufts instruktører/guider. Vi har over 30 års bransjeerfaring i utendørs aktiviteter samt kundebehandling. Sommersesongen vår strekker seg fra april til november, vi har derfor valgt å ansette profesjonelle instruktører som kommer fra forskjellige land rundt om i verden. Vi får mange positivt tilbakemeldinger rettet mot våre ansatte, ord som motiverende, entusiastisk, inkluderende og sikkerhetsbevisst er jevnlig tilbakemelding vi mottar. Engelsk er felles arbeidsspråk hos TrollAktiv, mange av våre skolegrupper har da muligheten til å trene sin skoleengelsk ved å kommunisere med våre vennlige og morsomme instruktører. Altså så er TrollAktiv mer enn spennende opplevelser ute i naturen, men også med muligheten til å utveksle språkkunnskapene.

  Kvalifikasjoner og opplæring.

  TrollAktiv kjører regelmessige Førstehjelpskurs, White water rescue  og relevante fjell redninger. Vi benytter instruktører med kvalifikasjoner som International Rafting Federation, Wilderness og Remote First Aid og Whitewater Rescue Training med Rescue 3. TrollAktiv er også et medlem av ERCA (Eurpopean Ropes Course Association). Ledelsen på TrollAktiv har et bredt spekter av kvalifikasjoner på toppnivå som; Mountain Instructor Award, European Mountain Safety Award, Rescue 3 Instruktør, ISIA kvalifisert Ski instruktør, Wilderness First Aid instruktør.

  Utstyr.

  TrollAktiv bruker kun utstyr som oppfyller internasjonale og europeiske standarder. Utstyret vårt kontrolleres regelmessig og vi har systemer på plass for å sikre at utstyret opprettholder de høyeste standardene. TrollAktiv har også en kvalifisert Personal Protection Equipment (HMS) inspektør som en del av ledelsen.
 • Sikkerhet

  Sikkerhet

  Sikkerhet

  Sikkerhet