Dugnad

Har dere planer om å arrangere en klassetur?

TrollAktiv har noen gode tips til hvordan dere kan finansiere klasseturen. Som vi alle vet så er det dugnad som gjelder, dugnad er en sosial og gøy måte å tjene penger på, der du som elev er involvert i hele prosessen.

Viktig at dere i god tid, spør pent og høflig deres foreldre, eldre søsken eller venner, om de kan være behjelpelig med kjøring der det trengs.

 • dugnad

 • Flaskeinnsamling

  Flaskeinnsamling er også en god måte å tjene penger på. Lurt å annonsere på Facebook, i lokalavisen eller legg ut lapper i postkasser i nabolagene dere har tenkt å besøke. Fortell hvilken dato dere kommer, hvor klasseturen går til og at poser med flasker kan settes utenfor døra dersom de ikke er hjemme.

  Husk å dele dere inn i grupper, noen er ute og henter flasker, mens andre er inne på butikkene og panter. Veldig viktig å spørre butikkene dere har i nærområdet slik at de kan forberede seg på alt tomgods som kommer inn i løpet av innsamlingen.

 •  Salg av sokker – hvorfor?

  Sokker er et glimrende dugnadsprodukt – de er lettsolgte fordi det er noe absolutt alle bruker året rundt. De kan selges av dere for en rimelig pris, samtidig som dere sitter igjen med markedets beste fortjeneste på dugnad med sokker. Vi har valgt å satse på ankelsokker fordi det har blitt «tingen» her til lands og brukes gjennom alle årstidene. De er meget populære både blant eldre og unge.

  For dugnadsansvarlig er prosjektet enkelt å organisere. Pakkene med sokker er verken store, tunge eller uhåndterlige, slik at de er lette å frakte med seg. Med andre ord kan deltakerne i stor grad utføre dugnaden selv. Dugnaden kan også gjentas flere ganger i året – sokker er for de fleste en forbruksvare som man aldri får nok av.

  https://www.dugnadsportalen.no/

 • Dugnad toalettpapir

  Salg av toalettpapir er meget populært i forbindelse med planlegging av klassetur.
  Det som gjør at dopapir egner seg så godt, er at det gir klassen høy fortjeneste og dugnaden tar kort tid å gjennomføre.
  Vi anbefaler at man velger en seriøs aktør som tilbyr toalettpapir av høy kvalitet.
  Her finner du mer informasjon om toalettpapir dugnad:https://www.dugnadsportalen.no
 • Salg av vafler.

  Hvem kan motstå duften av nystekte vafler? Still dere opp i gågata/torvet/kjøpesenteret eller det tettstedet som er mest naturlig for din klasse.

  Erfaringsmessig er det mange som ønsker seg en varm og fersk vaffel på en ellers så travel dag. Husk å spørre om tillatelse før dere rigger til utsalgstedet.

 • dugnad