Dugnad

Har dere planer om å arrangere en klassetur?

TrollAktiv har noen gode tips til hvordan dere kan finansiere klasseturen. Som vi alle vet så er det dugnad som gjelder, dugnad er en sosial og gøy måte å tjene penger på, der du som elev er involvert i hele prosessen.

Viktig at dere i god tid, spør pent og høflig deres foreldre, eldre søsken eller venner, om de kan være behjelpelig med kjøring der det trengs.

 • Salg av vafler.

  Hvem kan motstå duften av nystekte vafler? Still dere opp i gågata/torvet/kjøpesenteret eller det tettstedet som er mest naturlig for din klasse.

  Erfaringsmessig er det mange som ønsker seg en varm og fersk vaffel på en ellers så travel dag. Husk å spørre om tillatelse før dere rigger til utsalgstedet.

 • dugnad

 • dugnad

 • Flaskeinnsamling

  Flaskeinnsamling er også en god måte å tjene penger på. Lurt å annonsere på Facebook, i lokalavisen eller legg ut lapper i postkasser i nabolagene dere har tenkt å besøke. Fortell hvilken dato dere kommer, hvor klasseturen går til og at poser med flasker kan settes utenfor døra dersom de ikke er hjemme.

  Husk å dele dere inn i grupper, noen er ute og henter flasker, mens andre er inne på butikkene og panter. Veldig viktig å spørre butikkene dere har i nærområdet slik at de kan forberede seg på alt tomgods som kommer inn i løpet av innsamlingen.

 • Salg av tennbriketter

  Tennbriketter er vår aller beste venn når vi nærmer oss høst og vinter. Et enkelt og lettsolgt produkt til venner, familie, naboer… Dugnadseksperten er en landsdekkende aktør som leverer tennbriketter av god kvalitet. Sjekk link for mer info om Dugnadseksperten: https://www.dugnadseksperten.no/tennbriketter-dugnad/

 • dugnad

 • Salg av sokker – hvorfor?

  Sokker er et glimrende dugnadsprodukt – de er lettsolgte fordi det er noe absolutt alle bruker året rundt. De kan selges av dere for en rimelig pris, samtidig som dere sitter igjen med markedets beste fortjeneste på dugnad med sokker. Vi har valgt å satse på ankelsokker fordi det har blitt «tingen» her til lands og brukes gjennom alle årstidene. De er meget populære både blant eldre og unge.

  For dugnadsansvarlig er prosjektet enkelt å organisere. Pakkene med sokker er verken store, tunge eller uhåndterlige, slik at de er lette å frakte med seg. Med andre ord kan deltakerne i stor grad utføre dugnaden selv. Dugnaden kan også gjentas flere ganger i året – sokker er for de fleste en forbruksvare som man aldri får nok av.

  https://www.dugnadseksperten.no/sokker-dugnad/

 • Salg av kort – hvorfor?

  Kort er noe de aller fleste har bruk for og er således et utmerket dugnadsprodukt. Bare tenk deg alle anledningene! Bursdager, jul, morsdag, farsdag, valentinsdagen, konfirmasjon, dåp, bryllup, og så videre. Med hele 40 kort, inndelt etter ulike anledninger, er det lett å finne et passende kort til den neste begivenheten. Kortene er altså perfekt å ha liggende til kommende anledninger.

  I praksis betyr dette at kortpakkene er et relevant produkt, som man enkelt kan selge uten å føle at man ”prakker på” noen et unødvendig og dyrt produkt. I butikker koster tilsvarende kort som regel 30-35 kroner per stk. Dersom dere selger pakkene til den anbefalte utsalgsprisen på 200 kroner, betaler de dere selger til kun 5 kroner per kort og konvolutt – å betale under en sjettedel av butikkpris må kunne regnes som et svært godt kjøp. Det er faktisk den samme prisen som om butikkene skulle ha solgt sine kort med 83% avslag!

  Dessuten er dugnaden svært enkel å organisere for dugnadsansvarlig. Pakkene med kort er små og lette å frakte med seg. Med andre ord kan deltakerne i stor grad gjennomføre dugnaden på egenhånd.

  https://www.dugnadseksperten.no/kort-dugnad/

For kjøp av produkter til din dugnad sjekk ut link: https://www.dugnadseksperten.no/