Randonee tour Alpene Chamonix

Ski tour for novices in the Chamonix valley

 • Bli med Tim Davis på Randonee tour til Alpene

  Program

  Dag 1: Avreise fra Kristiansand 12.00 via Amsterdam. Ankomst Genevè 16.40. Buss henter oss på flyplassen og tar oss med til Yeti Logde. Etter innsjekk spiser vi middag. Guidene Dave og Kathy vil treffe oss etter middagen, og gå igjennom det som skal skje i løpet av uken, samt hvilket utstyr som er nødvendig dag for dag. For de som trenger å leie ski, vil dette være mulig denne kvelden, evt tidlig neste morgen.

  Dag 2: Etter frokost er vi klar for en skidag i La Tour. Vi tar skibussen den korte veien til skianlegget La Tour. Vi bruker dagen «on og off» piste for å vurdere nivået til de enkelte. Tiden vil også bli brukt til å teste ut sikkerhetsutstyret. Det vil også være tid til å teste klatreskinnene med en kort tur opp til Col Du Balme, og stå med en fot i Frankrike og en fot i Sveits. La Tour har noen flotte off piste løyper som kan tas under de rette forholdene.

  Dag 3: Grand Montets: I dag blir vi lokale, og går over til det berømte Grand Montets heis rett ved Yeti Lodge. Grand Montets er et av de mest berømte skiområdene i verden. Det er et stort område hvor det er mest uberørte fjellområder. Den øverste heisen er på 38000 Moh, og gir tilgang til noen spektakulære skiområder. I dag er det mest nedoverbakke for å forberede vår off-piste ski teknikk.

  Dag 4: Brevent: I dag tar vi vår første tur i Aiguille du Rouge, området på sørsiden av Chamonix-dalen. Vi tar heisen opp til La Index og skråner bratt opp til en imponerende Col før vi skal klatre med skinner over Aiguille du Berard 2607 moh. Finalen er en lang skitur ned til Vallorcine for en øl, og en sen lunsj. Vi tar lokaltoget tilbake til logden.

  Dag 5: Vallee Blanche: En av de mest berømte offpiste ski tourer i verden. Dagen starter med å ta en kort busstur til Chamonix for å ta Aguille du Midi-heisen opp til 3800 Moh. Den neste delen er den spennende traversen til fots ned til høyden og startpunktet for turen. Valle Blanche har flere rute alternativer – alle er på isbreen, slik at en sele og stegjern er nødvendig på denne dagen. Turen tar oss ned en av de mest spektakulære daler i de europeiske Alpene – omgitt av 4000 meter høye topper, som er full av historie og mystikk. Vi spiser lunsj underveis, og dagen avsluttes med en skiheis fra breen, og et fjelltog tilbake fra Montenvers til Chamonix.

  Dag 6: Cormayeur: Når forholdene er gode, er det ikke noe bedre terreng enn Freedride i Alpene. Courmayuer kan tilby noe for alle – fra de mer milde pittoreske 30 graders dedikerte off-piste bakkene nær heisene, til de mer eventyrlystne backcountry adrenaline pumpe gradienter på 40 til 45 grader i «Grand Envers du Plan»

  Dag 7: Col Du Passon: Dette er en «finale» og en imponerende touring dag som tar inn det meste av første dagen av haute ruten. Dagen starter med en taubane til toppen av Grand Montets, og en kaffe på terrassen med utsikt over Mont Blanc og Chamonix-dalen. Vi går deretter nedover, og over isbreen for du begynner den lange nedstigningen til toppen av Col du Passon. Den siste delen er klatring med ski på sekken.
  Lunsj på toppen, og deretter en land ski nedstigning tilbake til La Tour og buss hjemme.

  Dag 8: Shopping i Chamonix før avreise til flyplassen
  Avreise Genevè 17.30 via Amsterdam. Ankomst Kristiansand 22.00

  Guider / verter

  Tim Davis
  Tim Davis er driver av TrollAktiv på Evje. Tim har vært aktiv som guide på vinter ski turer siden begynnelsen av 80 tallet. I 1990 og fram til 2001 jobbet han ut fra Ljosland Fjellstove med guided turer for engelsk ski turister. Tim har også vært aktiv i Alpene med Telemark kurs og guided turer i Sveits, Italia og Østerrike. Tim er kvalifisert ski lærer i 3 disiplin, Langrenn, Telemark og Alpint – han har en ISIA lisens.
  De siste årene har Tim kvalifisert seg med en profesjonelle Europeisk kvalifikasjon EMS som omfatter off piste guiding i fjell områder uten Isbre. TrollAktiv tilby turer i fjell fra base på Evje gjennom hele vinteren. Tim har gått Haute Route – Chamonix til Zermatt tre ganger og bestiget Mont Blanc på ski. Han har også besøkt de fleste DNT hytter sør for Jotenheimen på diverse vinter turer de siste 30 årene.