Sport Simulator

Sport Simulator

Etter en travel dag med spennende aktiviteter kan vi nå tilby multisport simulator. Ideell kveldsaktivitet sammen med venner og familie.
Over 10 forskjellige sportsgrener å velge mellom samt et utvalg av verdens beste golfbaner.

Perfekt for bursdager, ungdoms og firmagrupper.

Velg sportsgren:
 
  • Bowling
  • Golf
  • Fotball
  • Kanonball
  • Skyting
  • Tennis m.m.
 
Sportssimulatoren leies ut på timebasis.
 
Hvordan virker det?
Simulatoren har projektorer og kameraer som sporer teknikken din. Simulatoren har ballsporingsteknologi og kan analysere teknikken din for tilbakemelding. 

Rafting i Evje – Bestill i dag fra kr. 500 | TrollAktiv

White water rafting evje TrollAktiv

Rafting

Bli med på en spektakulær og actionfylt opplevelse i en av sommernorges varmeste elver, Otra.

Rafting er den mest populære utendørsaktiviteten i Evje!

BOOK ONLINE OG SPAR KR. 50,- PR PERS!​

Rafting på Otra

Med TrollAktiv rafter du på elva Otra, som er en unik og mangfoldig elv. Den har mange spennende, utfordrende og morsomme fossestryk. Nå også med Nord-Europas første og beste elvesurfebølge!

Slik foregår raftingen

Når vi tar med gjester ut på Otra, er det med spesialbygde, selvlensende gummibåter utviklet spesielt for elv og foss. Vi padler nedover elva med opptil 8 personer pluss en instruktør i hver båt.

Velg familierafting eller actionfylt rafting

Vi tilbyr to typer turer: Actionfylt raftingtur (white water rafting) som passer for dem over 140 cm, og en roligere familierafting som passer for dem over 120 cm.

Hva er rafting?

Rafting er en populær aktivitet hvor man styrer en spesiallaget gummibåt (også kalt «raft») nedover en elv. Derfor kalles det også ofte elverafting. Som regel foregår rafting i gruppe, hvor man har med seg en profesjonell instruktør. Deltakerne er ikledd sikkerhetsutstyr som hjelm og flytevest, og samarbeider om å bruke åre for å padle og navigere båten på elva.

Rafting er en fartsfylt og moro utendørsaktivitet som kan tilpasses nivå og erfaring med ulike vanskelighetsgrader. Ofte utføres raftingen i elvestryk hvor vannet renner raskt og/eller bratt, såkalt «white water», noe som gir en actionfylt og spektakulær opplevelse. For yngre deltakere og for dem som ikke er like glad i action, kan man velge rafting i roligere deler av elva. Det gir en mer familievennlig raftingtur.

Høysesongen for rafting er mai til oktober måned, når mesteparten av brevannet i fjellene er smeltet og vannføringen i elva er stabil.

Når på året er det best å rafte?

For å få mest mulig ut av raftingturen, er det aller best å rafte på våren eller sommeren – fra mai til september/oktober. Snøsmelting fra fjellområdene rundt vil gi mer vann og sterkere strøm, noe som gjør raftingen mer spennende og utfordrende.

Skal du derimot rafte med barn, vil det lønne seg å rafte på sommeren, for eksempel i juli måned. Da har mesteparten av snøen smeltet gjennom våren, og elvestrøkene er roligere. Perfekt for å rafte med barna og familien!

Hvilken type rafting bør du velge?

Hos TrollAktiv tilbyr vi to typer turer. Begge turene er tilrettelagt for både nybegynnere og mer erfarne. Alle deltakere får nødvendig gjennomgang av sikkerhet og padleteknikk før vi drar ut på tur.

White water rafting er en actionfylt raftingtur hvor vi rafter på deler av elva der vannet renner raskt og bruser, såkalt «white water». Denne raftingturen passer for alle over 140 cm som er ute etter en fartsfylt og moro naturopplevelse hvor man får testet samarbeidsevnen og kjenne på sug i magen! Book white water rafting.

1
familierafting adventures Norway

Familierafting foregår på roligere deler av elva, og passer godt for de litt yngre, for dem som ikke ønsker like mye action eller for familier som har lyst til å prøve rafting sammen. Alle deltakere må være over 120 cm. Book familierafting.

2

Vær og rafting

I likhet med andre naturopplevelser, vil været kunne påvirke raftingopplevelsen. Hvis det er en tørr sommer med lite nedbør, vil elva kunne være forholdsvis rolig fordi det er lite vann i omløp. Ved våte somre med mye nedbør kan det bli stor vannføring i elva, noe som gir en mer utfordrende raftingopplevelse. SJEKK UT VÆR PÅ TROLLAKTIV

Blir det tatt bilder på turen?

I høysesong tilbyr vi leie av Go Pro-kamera og kjøp av bilder fra turen.

Raftingflåtene våre

Hos TrollAktiv bruker vi spesialbygde, selvlensende gummibåter utviklet spesielt for bruk i elv og foss. Raftingflåtene har plass til inntil 8 personer pluss guide i hver båt. Så langt det lar seg gjøre legger vi til rette for at personer i samme gruppe får sitte i samme flåte, ved å tilpasse antall personer i hver enkelt flåte.

Aldersgrense og høyde

Hos TrollAktiv har vi i utgangspunktet ikke aldersgrense på rafting, men benytter heller personens høyde som kriterium. Dette for å sørge for sikkerheten til deltakerne.

Over 140 cm høy = kan delta på alle raftingturer

120 – 140 cm høy = kan delta på familierafting

Barn under 120 cm kan ikke å delta på rafting, av hensyn til sikkerhet.

Sikkerhet

I likhet med andre naturopplevelser vil rafting kunne involvere en viss risiko. Det er sterke krefter i sving i en elv, og faktorer som vannstand, årstid og vær vil kunne endre forholdene i elva. Derfor er det viktig at man har med seg en erfaren instruktør som kan føre båten på en trygg måte og som kjenner elva og elvestrykene godt.

Hos TrollAktiv følger vi moderne, norske sikkerhetsstandarder og har instruktører med lang erfaring. Derfor kan du være sikker på at det er så trygt som overhodet mulig å rafte med oss. Det er ingen grunn til å være redd for å prøve rafting!

Sikkerhetsutstyr

Når du deltar på rafting, får du utdelt CE-godkjent redningsvest. CE-merkingen betyr at redningsvesten oppfyller sikkerhetskravene fra myndighetene. Du får også utlevert sikkerhetsutstyr som våtdrakt, hjelm og vann- og vindtett jakke. Til sammen sørger utstyret for at du er godt sikret før vi drar ut på raftingturen, og det er viktig at alle deltakere benytter utstyret under hele turen.

Sikkerhetsorientering før raftingtur

Før vi går ombord i raftingflåten, får alle som skal delta en orientering i sikkerhet av vår instruktør. Her går vi gjennom ulike momenter for å sikre at alle som deltar er trygge. Det er viktig at alle deltakere følger instruksjonene som blir gitt.

Padleteknikk

I rafting benytter man årer for å navigere raftingflåten nedover elva. Alle i båten samarbeider om å styre raften, og derfor kan man tenke på rafting som en slags lagsport hvor alle får prøve seg. Før gruppen drar ut på elva, gir vår instruktør en gjennomgang av sikkerhetsutstyr og grunnleggende padleteknikk. Slik sørger vi for at alle har et godt grunnlag for padleteknikken før de drar ut i båten. Det er ikke nødvendig å ha erfaring fra før når du skal deltar på raftingtur med oss, og nybegynnere vil få like stor glede av turen som de mer erfarne!

Høydepunktet Syrtveitsfossen

Høydepunktet for våre raftingturer er Syrtveitsfossen! Fossen har en fallhøyde på 8,5 meter og er både et vakkert syn og et populært turmål. Fossen ble tidligere brukt til tømmerfløting, og det ble i den tid bygget store moloer for å lede tømmeret ned de viltre fossestrykene. Dette gjør elvestrekket perfekt for rafting. Se det for deg: Enorme vannmasser, action og sug i magen!

Otra elv rafting

Rafting på elva Otra

Med oss i TrollAktiv padler du på Otra, som er den største elva på Sørlandet. Med sine 245 km renner den hele veien fra Setesdalsheiene i Bykle kommune ned til Kristiansand, hvor den treffer havet. Elva er Norges syvende lengste vassdrag, og byr på mange varierte og spennende utfordringer for rafting.

Familierafting

Familierafting TrollAktiv

familierafting

Familierafting er en morsom og spennende opplevelse for hele familien.

BOOK ONLINE OG SPAR KR. 50,- PR PERS!​

Familierafting er rettet mot alle fra 120 cm +  En absolutt «must» for alle som besøker Evje eller er på gjennomreis i Setesdalen. Turen er ideell for nybegynnere eller for de som ønsker en litt mildere tur enn vår white water rafting.

Klatrevegg & Bouldering

klatrevegg bouldering

Klatrevegg og bouldring. Klatreveggen er ca 12m høy og har forskjellige klatreruter med varierende vanskelighetsgrader.

Klatreveggen strekker seg ca 12m og har forskjellige klatreruter med varierende vanskelighetsgrader. Sammen med en instruktør får du opplæring i de enkelte klatreteknikker. Utfordre deg selv i bouldering, det er utrolig gøy. 

Fjellklatring & Rappellering

Fjellklatring TrollAktiv

klatring rapellering

Læring og mestring med innføring og fokus på basis klatreteknikker.

Våre erfarne instruktører gir deg nødvendig utstyr og instruksjon for at dere skal kunne utøve fjellklatring og rappellering. Det blir og instruert i flere typer knuter og klatreteknikker. Klatrefeltet har både lette og utfordrende ruter i sikre omgivelser. I tillegg kan vi inkludere en unik utsikt ut over den flotte Byglandsfjorden.

Team Building Ungdom

Teambuilding klassetur

Team building Ungdom

Et utvalg av morsomme team challenge aktiviteter som involverer hele laget.

Denne pakken varer ca 3t hvor vi legger opp aktivitetene for dere.

Dere vil da ha 30 min oppvarming etterfulgt av fire ganger 40 minutters oppgaveløsning. Postene vil typisk være ved elvebredden, i skogen eller i området rundt TrollAktiv. Det er fullt mulig å kjøre aktiviteten som en konkurranse hvor vi ender opp med et vinnerlag. 

Læring, mestring, liv og røre! 

Vannpark

Vann Park TrollAktiv

VannPark + SUP

Vannparken er for alle, store som små. Inkludert SUP lek!

Parken har hinder, hoppepute, sklie og trampoline. Alle som oppholder seg i parken må ha redningsvest og hjelm fra TrollAktiv. Dette for din og andres sikkerhet.

Hos oss får dere alt dere trenger for en morsom og vann(!)vittig utendørsopplevelse.

Ideelt for barnebursdager.

Safe action – serious fun! 

Inkl: redningsvest, våtdrakt og hjelm

Leie Våtsko: kr. 30,-

Escaperoom

escaperoom

Escaperoom passer for alle aldre. Det er en teamutfordring med mange skjulte effekter og ledetråder som må settes sammen for å kunne løse gåtene som til slutt leder dere til nøkkelen.

Teamarbeid, effektivitet og oppmerksomhet på detaljer er viktig for å kunne løse oppgavene underveis. Passer fint for familier og vennegjenger fra 2 til 10 pers.

Dere har 60 minutter på dere til å finne nøkkelen. Klarer dere gåten innenfor tiden?

Normalt sett foregår det slik at vi låser døren da poenget for dere er å finne nøkkelen og låse opp innen 60 min. Skulle dere ønsker å gjennomføre uten låst dør er det bare å gi beskjed.

Spillet foregår i et stort rom med vinduer.
Hvis du skulle ønske å forlate spillet så er dette mulig når tid som helst.
Det vil alltid være en instruktør i naborommet klar til å gi dere hint om dere står fast.

Escaperoom er ideelt på en regnværsdag eller for grupper på jakt etter en ikke fysisk utfordring.

Stand Up Paddling

Stand Up Paddle

Rolig SUP-tur nedstrøms eller actionfylt mestring i elvestryk.

Med riktig utstyr er dette en aktivitet som er relativt lett å lære. Den byr på noen dukkerter før den belønner deg med den gode mestringsfølelsen.

Pil og Bue Park

Pil og Bue Park

TrollAktiv har en fantastisk pil og bue park, omringet av store og majestetiske furu og bjørketrær.

Vi har over 20 forskjellige “3D dyrearter ” av stivt skum (hjort, ulv, gaupe, bjørn, rev…) I tillegg har vi skumfigurer som er til treningsformål på hver stasjon.
 
Denne aktiviteten er en morsom konkurranse preget aktivitet som passer for hele familien, grupper eller barnebursdag. Det er lagt opp til forskjellige mål for voksne og barn. Familier kan leie utstyr på stedet.