Friluft Spa

Friluft Spa

Har du lyst til å kjenne på luksusfølelsen under oppholdet ditt på TrollAktiv?

Vår nye sauna/hot tub finner du i naturskjønne omgivelser, og vil gi en god dose avslapping og avkobling, før neste aktivitet eller som en avslutning etter en adrenalinfylt rafttingtur. 

Friluftsspaet er et godt alternativ å velge når du besøker oss i vintersesongen, for å gi en skikkelig boost og oppvarming etter aktivitetene.

Tid: Friluft Spa kan bestilles online for en time om gangen.

Sesong: Friluft Spa er åpen hele året.

Sauna: I vår sauna er det plass for åtte personer. Den er drevet av grønn elektrisitet, fra sol og vannkraft.

Hot tub: I hot tuben er det plass for åtte. Den fyres med ved fra lokal hogst.

Regler:

 • Dusj før du går inn i saunaen/hot tuben
 • 12 år +
 • Ingen alkohol

Book friluftspaet online!

 

Sport Simulator

Sport Simulator

Etter en travel dag med spennende aktiviteter kan vi nå tilby multisport simulator. Ideell kveldsaktivitet sammen med venner og familie.
Over 10 forskjellige sportsgrener å velge mellom samt et utvalg av verdens beste golfbaner.

Perfekt for bursdager, ungdoms og firmagrupper.

Velg sportsgren:
 
 • Bowling
 • Golf
 • Fotball
 • Kanonball
 • Skyting
 • Tennis m.m.
 
Sportssimulatoren leies ut på timebasis.
 
Hvordan virker det?
Simulatoren har projektorer og kameraer som sporer teknikken din. Simulatoren har ballsporingsteknologi og kan analysere teknikken din for tilbakemelding. 

KAJAKK GUIDING

Kajakk Guiding og Coaching

Personlig utvikling White Water Kajakk coaching og kurs.

Er du interessert i å utvikle din evne og forståelse i kajakkpadling, utfordre deg selv til neste nivå? Utforske nye elver, eller bare finjustere din padleteknikk med profesjonelle innspill?
 
Vi tilbyr en rekke alternativer, alt fra en til flere dagers kurs lokalt her på TrollAktiv, til road trips rundt om i Norge.
 
Vår lokale elv Otra, er perfekt for padlere på nivå 3 som er på jakt etter noe mer. TrollAktiv er en perfekt destinasjon til å utvikle grunnlaget for kajakkpadling, her får du testet deg i alt fra padling i stryk, høye fossefall til surfing og rodeo.

Workshops:

 • Boof klinikk
 • Guiding
 • Sjoa road trip
 • Evje teknikk workshop
IMG_2433

ZACH BASSETT

GUIDE / INSTRUKTØR

Delivered by our international advanced water coach Zach Bassett

Bestill online eller kontakt TrollAktiv i dag.

VIP Rafting

VIP Rafting

V.I.P Rafting er en spektakulær og actionfylt opplevelse i en av sommernorges varmeste elv.

Vi tilbyr V.I.P Rafting kl 09:00 alle dager unntatt lørdag

TrollAktiv rafter i elven Otra, som er en pristine, unik og mangfoldig elv. Den har mange spennende, utfordrende og morsomme fossestryk. 

Når vi tar med gjester i Otra, er det med spesialbygde, selvlensende gummibåter, utviklet spesielt for elv og foss. Vi kan ta maks 7 og minimum 4 personer pluss en guide i hver båt. Otra er en elv med forskjellige ruter tilpasset forskjellige nivåer.

Inkludert:

 • Alt utstyr: Våtdrakt,vindtett jakke, redningsvest, hjelm og våtsko.
 • Kaffe ved ankomst
 • Go Pro-snutter fra turen
 • 2 turer fra toppen av elva
 • Maks 2 båter fylt med action og ingen venting.

*Alle i gruppen må være over 140 cm.

Elvebrett Bølgesurfing

Elvebrett Bølgersurfing

Riverboard is an adrenaline full activity where you get to surf the river Otra on a bodyboard.

You will receive full safety briefing and training before the activity. This activity lasts 1.5 hours and is a perfect addition to a white water rafting trip.
 
Guaranteed wet activity for adventure seekers, Book online riverboarding.
 
Must be able to swim.
 
Minimum age: 16 years
 
Trip Length: 1.5 hours

Book online or contact TrollAktiv today.

Tre kamp

TRE KAMP

Aktiviteter og utfordringer i fellesskap, styrker samholdet.

Gjennom 3 ulike teambuilding aktiviteter skal det jobbes for å løse oppgavene. For å ha en sjangs til å lykkes må planlegging og utføring gjøres i samarbeid med ditt lag.  For noen kan dette være helt naturlig, for andre en utfordring, vi er alle ulike. Men at dette er både lærerikt, givende og gøy, det er alle enig i.

VELG TRE:

 • Sport simulator
 • One wheel
 • Ball gjennom takrenne
 • Kahoot

One Wheel

One Wheel

One wheel har nesten samme teknologi som en segway og er like kul som et snowboard. Med en god balanse vil du fort rase rundt banen og føle fremgangen for hver runde. Her er læring og mestringskurven på ditt lag.

Rafting i Evje – Bestill i dag fra kr. 500 | TrollAktiv

White water rafting evje TrollAktiv

Rafting

Bli med på en spektakulær og actionfylt opplevelse i en av sommernorges varmeste elver, Otra.

Rafting er den mest populære utendørsaktiviteten i Evje!

BOOK ONLINE OG SPAR KR. 50,- PR PERS!​

Rafting på Otra

Med TrollAktiv rafter du på elva Otra, som er en unik og mangfoldig elv. Den har mange spennende, utfordrende og morsomme fossestryk. Nå også med Nord-Europas første og beste elvesurfebølge!

Slik foregår raftingen

Når vi tar med gjester ut på Otra, er det med spesialbygde, selvlensende gummibåter utviklet spesielt for elv og foss. Vi padler nedover elva med opptil 8 personer pluss en instruktør i hver båt.

Velg familierafting eller actionfylt rafting

Vi tilbyr to typer turer: Actionfylt raftingtur (white water rafting) som passer for dem over 140 cm, og en roligere familierafting som passer for dem over 120 cm.

Hva er rafting?

Rafting er en populær aktivitet hvor man styrer en spesiallaget gummibåt (også kalt «raft») nedover en elv. Derfor kalles det også ofte elverafting. Som regel foregår rafting i gruppe, hvor man har med seg en profesjonell instruktør. Deltakerne er ikledd sikkerhetsutstyr som hjelm og flytevest, og samarbeider om å bruke åre for å padle og navigere båten på elva.

Rafting er en fartsfylt og moro utendørsaktivitet som kan tilpasses nivå og erfaring med ulike vanskelighetsgrader. Ofte utføres raftingen i elvestryk hvor vannet renner raskt og/eller bratt, såkalt «white water», noe som gir en actionfylt og spektakulær opplevelse. For yngre deltakere og for dem som ikke er like glad i action, kan man velge rafting i roligere deler av elva. Det gir en mer familievennlig raftingtur.

Høysesongen for rafting er mai til oktober måned, når mesteparten av brevannet i fjellene er smeltet og vannføringen i elva er stabil.

Når på året er det best å rafte?

For å få mest mulig ut av raftingturen, er det aller best å rafte på våren eller sommeren – fra mai til september/oktober. Snøsmelting fra fjellområdene rundt vil gi mer vann og sterkere strøm, noe som gjør raftingen mer spennende og utfordrende.

Skal du derimot rafte med barn, vil det lønne seg å rafte på sommeren, for eksempel i juli måned. Da har mesteparten av snøen smeltet gjennom våren, og elvestrøkene er roligere. Perfekt for å rafte med barna og familien!

Hvilken type rafting bør du velge?

Hos TrollAktiv tilbyr vi to typer turer. Begge turene er tilrettelagt for både nybegynnere og mer erfarne. Alle deltakere får nødvendig gjennomgang av sikkerhet og padleteknikk før vi drar ut på tur.

White water rafting er en actionfylt raftingtur hvor vi rafter på deler av elva der vannet renner raskt og bruser, såkalt «white water». Denne raftingturen passer for alle over 140 cm som er ute etter en fartsfylt og moro naturopplevelse hvor man får testet samarbeidsevnen og kjenne på sug i magen! Book white water rafting.

1
familierafting adventures Norway

Familierafting foregår på roligere deler av elva, og passer godt for de litt yngre, for dem som ikke ønsker like mye action eller for familier som har lyst til å prøve rafting sammen. Alle deltakere må være over 120 cm. Book familierafting.

2

Vær og rafting

I likhet med andre naturopplevelser, vil været kunne påvirke raftingopplevelsen. Hvis det er en tørr sommer med lite nedbør, vil elva kunne være forholdsvis rolig fordi det er lite vann i omløp. Ved våte somre med mye nedbør kan det bli stor vannføring i elva, noe som gir en mer utfordrende raftingopplevelse. SJEKK UT VÆR PÅ TROLLAKTIV

Blir det tatt bilder på turen?

I høysesong tilbyr vi leie av Go Pro-kamera og kjøp av bilder fra turen.

Raftingflåtene våre

Hos TrollAktiv bruker vi spesialbygde, selvlensende gummibåter utviklet spesielt for bruk i elv og foss. Raftingflåtene har plass til inntil 8 personer pluss guide i hver båt. Så langt det lar seg gjøre legger vi til rette for at personer i samme gruppe får sitte i samme flåte, ved å tilpasse antall personer i hver enkelt flåte.

Aldersgrense og høyde

Hos TrollAktiv har vi i utgangspunktet ikke aldersgrense på rafting, men benytter heller personens høyde som kriterium. Dette for å sørge for sikkerheten til deltakerne.

Over 140 cm høy = kan delta på alle raftingturer

120 – 140 cm høy = kan delta på familierafting

Barn under 120 cm kan ikke å delta på rafting, av hensyn til sikkerhet.

Sikkerhet

I likhet med andre naturopplevelser vil rafting kunne involvere en viss risiko. Det er sterke krefter i sving i en elv, og faktorer som vannstand, årstid og vær vil kunne endre forholdene i elva. Derfor er det viktig at man har med seg en erfaren instruktør som kan føre båten på en trygg måte og som kjenner elva og elvestrykene godt.

Hos TrollAktiv følger vi moderne, norske sikkerhetsstandarder og har instruktører med lang erfaring. Derfor kan du være sikker på at det er så trygt som overhodet mulig å rafte med oss. Det er ingen grunn til å være redd for å prøve rafting!

Sikkerhetsutstyr

Når du deltar på rafting, får du utdelt CE-godkjent redningsvest. CE-merkingen betyr at redningsvesten oppfyller sikkerhetskravene fra myndighetene. Du får også utlevert sikkerhetsutstyr som våtdrakt, hjelm og vann- og vindtett jakke. Til sammen sørger utstyret for at du er godt sikret før vi drar ut på raftingturen, og det er viktig at alle deltakere benytter utstyret under hele turen.

Sikkerhetsorientering før raftingtur

Før vi går ombord i raftingflåten, får alle som skal delta en orientering i sikkerhet av vår instruktør. Her går vi gjennom ulike momenter for å sikre at alle som deltar er trygge. Det er viktig at alle deltakere følger instruksjonene som blir gitt.

Padleteknikk

I rafting benytter man årer for å navigere raftingflåten nedover elva. Alle i båten samarbeider om å styre raften, og derfor kan man tenke på rafting som en slags lagsport hvor alle får prøve seg. Før gruppen drar ut på elva, gir vår instruktør en gjennomgang av sikkerhetsutstyr og grunnleggende padleteknikk. Slik sørger vi for at alle har et godt grunnlag for padleteknikken før de drar ut i båten. Det er ikke nødvendig å ha erfaring fra før når du skal deltar på raftingtur med oss, og nybegynnere vil få like stor glede av turen som de mer erfarne!

Høydepunktet Syrtveitsfossen

Høydepunktet for våre raftingturer er Syrtveitsfossen! Fossen har en fallhøyde på 8,5 meter og er både et vakkert syn og et populært turmål. Fossen ble tidligere brukt til tømmerfløting, og det ble i den tid bygget store moloer for å lede tømmeret ned de viltre fossestrykene. Dette gjør elvestrekket perfekt for rafting. Se det for deg: Enorme vannmasser, action og sug i magen!

Otra elv rafting

Rafting på elva Otra

Med oss i TrollAktiv padler du på Otra, som er den største elva på Sørlandet. Med sine 245 km renner den hele veien fra Setesdalsheiene i Bykle kommune ned til Kristiansand, hvor den treffer havet. Elva er Norges syvende lengste vassdrag, og byr på mange varierte og spennende utfordringer for rafting.

Escaperoom

escaperoom

Escaperoom passer for alle aldre. Det er en teamutfordring med mange skjulte effekter og ledetråder som må settes sammen for å kunne løse gåtene som til slutt leder dere til nøkkelen.

Teamarbeid, effektivitet og oppmerksomhet på detaljer er viktig for å kunne løse oppgavene underveis. Passer fint for familier og vennegjenger fra 2 til 10 pers.

Dere har 60 minutter på dere til å finne nøkkelen. Klarer dere gåten innenfor tiden?

Normalt sett foregår det slik at vi låser døren da poenget for dere er å finne nøkkelen og låse opp innen 60 min. Skulle dere ønsker å gjennomføre uten låst dør er det bare å gi beskjed.

Spillet foregår i et stort rom med vinduer.
Hvis du skulle ønske å forlate spillet så er dette mulig når tid som helst.
Det vil alltid være en instruktør i naborommet klar til å gi dere hint om dere står fast.

Escaperoom er ideelt på en regnværsdag eller for grupper på jakt etter en ikke fysisk utfordring.